Terreny pla. Color groc, casi uniforme, terra seca. Les espigues de blat, omplen l’horitzó. Al fons, com decorat estrany, muntanyes grises i negres.
Al bell mig, un petit promontori. Cal Bepus, senyalat pel Lledoner, del costat del pou, que agafava la beta d’aigua del rierol, al que anomenaven pomposament riu Pollis. El riu corre paral·lel a la polsosa pista de terra que porta fins al poble, pla com la resta del terreny.
Entre el riu i la pista, una corrua d’àlbers, absorbint la platejada i escassa aigua que corre per les seves arrels on la vida s’hi ha dipositat. Algun cranc de riu, algun peix escàs i petit, doncs són massa els depredadors. A vegades, alguna serp pot tocar-te els turmells si decideixes posar-hi els peus en remull (serp d’aigua, res perillós).
A la nit, les granotes, inexistents de dia, surten del llot i canten a la Lluna, en la frescor de la nit.
A partir de cal Bepus, es pot veure l’extensió d’oliveres amb les seves fulles platejades. Arreu, les taques del verd de les alzines que serveixen d’ombra i aixopluc a merles, estornells, garses i altres ocells tan ben acostumats a l’aridesa del terreny.
A partir del pont que uneix Gallipolis amb el poble més proper, Carretas del Puente, que a la vegada es cap de partit, el petit riu s’ajunta amb el Gallis, de major cabal, precipitant-se pocs metres més enllà, en un salt que tothom coneix com Salt de la Nina, formant a la seva base, el gorg del Tossal o de la Nina.
El mateix nom de Salt de la Nina, ja és per els habitants d’aquells pobles, un cert misteri, sembla que va succeir fa anys.